Direcțiile de înmatriculare auto din România

Înmatricularea unui autovehicul poate fi o misiune ușoară dacă te informezi din timp. Totodată este necesar să îți pregătești toate actele necesare. ActeInmatriculareAuto.com te ajută să salvezi timp și bani rezolvând simplu formalitățile cerute de direcțiile de înmatriculări din România. Direcțiile și serviciile publice de înmatriculări auto și permise fac parte din structura Prefecturilor.

Alege mai jos județul tău pentru a vedea lista de acte necesare precum și explicații privind completarea acestora.

Actele necesare sunt grupate pe județe. Alege județul dorit:

Începând cu luna Iulie 2016 taxele privind contravaloarea documentelor emise de serviciile de înmatriculări (autorizație provizorie, certificat de înmatriculare, plăcuțe de înmatriculare) vor fi achitate la ghișeele Trezoreriei Statului, prin virament bancar (inclusiv Internet Banking) sau prin mandat poștal de la orice oficiu poștal în contul instituției Prefecturii.

De asemenea, conform noilor prevederi, NU MAI ESTE NECESAR Certificatul de autenticitate eliberat de RAR în cazul înmatriculării unui autovehicul cu excepția autovehiculelor rulate (second-hand) achiziționate din afara țării și/sau neînmatriculate definitiv în România.