Noua taxa auto din 2019

Teava de esapament

Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, a declarat în data de 31 Iulie 2018 că proiectul pentru o nouă taxă auto de poluare pentru autovehicule va fi gândită până la sfârșitul acestui an, deși, inițial, Ministerul Mediului trebuia să prezinte noul proiect până la jumătatea lui 2018.

„Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată. Cel care poluează trebuie să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că până la finele acestui an grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, a declarat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului.

Taxa auto de poluare pentru autovehicule a fost eliminată la 1 Februarie 2017, iar de atunci, reprezentanții Ministerului Mediului au declarat, în mai multe ocazii, că se va introduce o nouă taxă auto. La începutul anului 2018, ministrul Mediului declara că o taxă auto va fi gata până în luna iunie.

Așadar dacă nu ați cumpărat pană acum mașina mult visată este timpul să vă gândiți dacă o veți mai cumpăra sau veți achiziționa un autovehicul electri sau hibrid.